PREPARUJEME VAŠE DOMÁCÍ MAZLÍČKY

PŘÍJEM - VÝDEJ
zakázek
ZNALECKÉ POSUDKY
 
Odkazy pro myslivce
Naše spřátelené weby
Základní
informace
Ceník Přírodní kompozice Ukázky prací Řezané podložky Detaily prací Restaurování starých trofejí
 
Informace pro rybáře

NÁVOD NA PŘÍPRAVU RYB PŘED PREPARACÍ

Vaše rybářské trofeje od 9 měsíce roku 2008 konzervujeme naprosto zdravotně,
ekologicky nezávadným způsobem ( 85% alkoholem ) a zásadné nepoužíváme Formaldehyd.
To však sebou přináší mírné navýšeni ceny našich služeb, které ale bohaté vyváži naprosto nezávadný preparát, na rozdíl od výše jmenovaného formaldehydu jenž se dříve a bohužel mnohdy i dnes používá.

Transport a uchování

U vody. Po ulovení rybu zabalte do vlhkého hadru a uložte do co nejchladnějšího prostředí
(stín, vysoká tráva, mezi kameny...) a hadr stále udržujte vlhký! Nedávejte rybu do igelitu, aby
se nezapařila. Pokud chcete vypreparovat celý úlovek nedávejte ho do vezírku. aby nedošlo k jeho poškození.
Doma se ryba nejlépe uchovává v mrazáku.
Zabalte ji do vlhkého hadru a do igelitu, aby nevymrzla. Hlavně ji v mrazáku
nedeformujte!

Oddělení hlavy preparátu

Hlavu odělujte uříznutím. Uřízněte ji v dostatečné vzdálenosti za prsními ploutvemi podle
obr. dole.
Řez vedte kolmo k ose ryby. Hlavu uřízněte před oškrábáním šupin a před kucháním, abyste při kucháni nerozřízli břicho až k hlavě. Ta část trupu, která zůstane u hlavy ryby. nesmí být rozříznuta, ani jinak oškozena. S hlavou je možno uříznout i ocasní ploutev, která se dá také vypreparovat. Pokud chcete vypreparovat celou rybu, nekuchejte ji - nesmi být vůbec poškozen

 


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Již 15 let
zpracováváme
a preparujeme
Vaše myslivecké a rybářské
trofeje
- trofejové hlavy s krkem a poprsím
- předložky s celou hlavou
- preparace ptáků, savců, plazů
- preparace obojživelníků
- činění kůží - po dohodě
- preparace rybích trofejí
- prodej hotových preparátů
 
Odkazy pro rybáře
Preparace trofejí, preparace Afrických zvířat, Kontakt: 723 665 702, Michal Fišer